Unitat 0 (06-09)
Quina terra més rodona! (12-29)
Crestes retallades (30-45)
L'aigua és mandrosa (46-63)
Cel rogent, pluja o vent (64-79)
Animals i animalades (84-101)
Com el peix a l'aigua (102-117)
Cada ovella amb la seva parella (118-135)
A la taula i al llit, al primer crit! (136-151)
Bufa, quina fumera! (156-157)
Qui no té memòria, ha de tenir cames (174-189)
Temps era temps... (190-207)
L'Omar sent amor per Roma (208-223)
UN MÓN MILLOR: Els recursos naturals
UN MÓN MILLOR: Vida sana
UN MÓN MILLOR: La memòria

L’escenari d’aquesta unitat està relacionat amb l’edat antiga. Amb aquest escenari de fons, els alumnes aprendran i crearan jocs de llengua, completaran i escriuran correctament paraules amb p/b, t/d, c/g, recitaran embarbussaments i endevinalles i explicaran acudits.

 • Proposeu als alumnes que facin l’activitat inicialPICTO%20nou.ai del quadern interactiu. La poden fer individual-ment o entre tots.
 • El treball que us proposem en el còmic d’entrada de la unitat us servirà per a treballar la competència comunicativa i lingüística i per a sondejar els coneixements previs dels alumnes sobre diversos aspectes. A més a més, el treball col·lectiu d’aquesta activitat afavoreix l’agilitat en l’ús del vocabulari, el domini del llenguatge, la comunicació amb els companys i les companyes de classe i, finalment, l’ampliació de coneixements previs de l’alumne.
 • Demaneu als alumnes que observin la làmina, que resolguin les preguntes plantejades i que, després, contestin aquestes preguntes oralment:
  • A quin escenari són els nens i nenes?
  • De quin tema estan parlant?
  • En l’última vinyeta, per què hi ha dos personatges que somriuen i dos que no estan gaire contents?
  • Coneixes algun altre joc de paraules que no hagin enumerat els nois i les noies de la historieta?
 • Després de llegir el còmic, demaneu-los que es fixin en la imatge de les columnes i pregunteu-los si coneixen un còmic molt famós en què els protagonistes són una divertida parella de gals que lluiten contra els romans i si saben com es diuen aquests personatges. Si han llegit cap volum d’aquest còmic, demaneu-los que expliquin si els agrada, si els fa riure, si l’entenen bé...
 • Per a organitzar el treball de la unitat, disposeu de la programació en format de texticones_recursos%202.aio en format PDFicones_recursos%202.ai, que us permetrà adaptar els objectius, els continguts, les competències bàsiques i els criteris d’avaluació al vostre grup classe.

Àudio

00:00

x